Välkommen till China Cultural Center in Stockholm! Vi hoppas du ska finna nöje i att ofta besöka vår hemsida.
Nu när allt spricker ut i vacker vår har vi lagt upp några korta videos med berättelser från Kina. Om du har en video om dina upplevelser i Kina så dela gärna dem med oss!

_______________________________________________

Fyrtio år med vinylskivor

1973 avlade Qiu Zhoulong högskoleexamen som ingenjör och fick arbete vid China Record Group som tillverkade vinylskivor. Efter en utbildningstid i Sverige kunde han och en kollega tre år senare komma hem med komplett utrustning för tillverkning av stereovinyler. Därmed kunde Kina börja tillverka stereoskivor.
Qiu har nu arbetat i nära fyrtio år med vinylskivetillverkning som tekniker vid China Record Group och börjar närma sig de sjuttio.
”Livet är som en vinylskiva”, säger han. Födelsen är där graveringen börjar, och i spåret finns det både dramatiska höjdpunkter och naturligtvis också avsnitt med jämn och kanske monoton musik.

_______________________________________________

Tusch

“Studierummets fyra skatter” – kalligrafipenseln, tuschstången, pappret och tuschstenen är de skrivredskap som använts i flera tusen år i Östasien.
Men varifrån kommer tuschet?

_______________________________________________

Vårmode

Pamela Tobey är en amerikansk konstnär som arbetar som visuell formgivare för Washington Post. Förra året kom hon till Kina för att för första gången fira det kinesiska nyåret i Beijing. Enligt den kinesiska kalendern var det ett lyckoår för henne eftersom hon fyllde sextio, och nu kom hon till Kina full av nyfikenhet. Med konstnärens blick för det sköna strövar hon runt, köper in till nyårsfesten och får många kinesiska vänner. Medan hon dyker in i Kinas kultur och vardagsliv får hon upp ögonen för alla skillnader mellan Kina och USA och de missförstånd som de kan ge upphov till. När hon återvänder till USA hoppas hon ha fått med sig en rad nya kunskaper och erfarenheter.

 

Innehåll: Folkets Dagblads center för nya media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *