Den 9:e september invigdes utställningen “Drakar från Weifang” som arrangerades av China Cultural Center In Stockholm och Municipal Government of Weifang, Shandong provinsen, och i samverkan med Weifang World Kite Museum och People Daily Online Nordic AB. Cui Aimin, Kinas ambassadör i Sverige, Chen Xiao, kulturrådgivare för den kinesiska ambassaden i Sverige och direktör för China Cultural Center In Stockholm, ca 80 personer som samverkar inom olika områden inklusive kultur, utbildning och ekonomi samt utländska kineser, deltog i öppningsceremonin.

I sitt tal utgick ambassadören Cui från den mer än 2400 år gamla historien om kinesiska drakar och introducerade sedan det kinesiska filosofiska konceptet “harmoni mellan människa och natur” som finns i drakar, samt kopplade drakar med oskuld och människors vision om att sträva efter fred och lycka. Sedan förklarade han även för de närvarande gästerna den kulturella betydelsen och filosofiska innebörden av kinesiska drakar. 

Ambassadören Cui sade att Kina och Sverige delar manga liknande kulturella traditioner och filosofiska koncept. Med tiden kommer utbytet och samarbetet mellan de två länderna på kulturområdet att utvecklas ytterligare.

Kulturrådgivare och direktör Chen Xiao presenterade de två utställningarna & “Drakar från Weifang” och “Beautiful Fujian Photo Exhibition” som håller samtidigt i Sverige under Kinas turism- och kulturvecka med stöd av Ministeriet för kultur och turism i Kina. Direktör Chen Xiao uttryckte tacksamhet till de kinesisk-svenska institutionerna för deras arbete och stöd för utställningarna, och hoppades att flera skulle besöka China Cultural Center In Stockholm i framtiden.

De underbara framträdandena av Musikskolan Lilla Akademien och de svenska folkmusikerna tillförde de svensk kulturell charm till öppningsceremonin, vilket väckte ett större intresse hos de närvarande gästerna.

Utställningen “Drakar från Weifang” kommer att pågå fram till den 31:a oktober.

 

Facebook: China Cultural Center in Stockholm

https://www.facebook.com/China-Cultural-Center-in-Stockholm-110983273921638

Instagram: chinaculturalcenterinstockholm

https://www.instagram.com/chinaculturalcenterinstockholm/

Youtube: China Cultural Center in Stockholm

https://www.youtube.com/channel/UCYqOYwuQtyTHC-iMNdfExsw

Tik Tok: cccinstockholm

@cccinstockholm

地址/Address:

Västra Trädgårdsgatan 2, Stockholm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *