9 september invigdes Beautiful Fujian Photo Exhibition och Fujian, a Refreshing Place and a Blessed Land  resevideo på China Cultural Center in Stockholm. Utställningen som pågår till 31/10 är arrangerad av China Cultural Center in Stockholm och Fujian Provincial Department of Culture and Tourism. Fotoutställningen presenterar Fujians naturlandskap, kulturella sedvänjor, historiska figurer och lokala rätter.
Mr. Cui Aimin, Kinas ambassadör i Sverige och Dr. Chen Xiao, Kulturattaché på Kinas ambassad samt direktör för centret höll invigningstal för de ca 80 besökande från olika områden såsom kultur, utbildning och industri mm. Även vacker musik förgyllde kvällen, ljuvligt framförd av Anna Smedendahl Rosén och Rebecka Ljungdahl samt en fantastisk jazzemsemble och barngrupp från Lilla Akademien.

Visitos are appreciating the video of Fujian, A Refreshing Place and A Blessed Land

OBS! Nya öppettider:
Måndag – onsdag 10.00 – 16.00
lördag – söndag 10.00 – 16.00
Torsdag och fredag stängt

Adress: Västra Trädgårdsgatan 2, 111 53 Stockholm

 Fujian, a Refreshing Place and a Blessed Land

 

Fujian ligger vid Kinas sydöstra kust, med en landyta på 124 000 kvadratkilometer, en havsyta på 136 000 kvadratkilometer, en skogstäckningsgrad på 66,8 % och en befolkning på mer än 39 miljoner. Den åtnjuter ryktet om “ett galleri bland berg och hav, och ett välsignat land på jorden”.

Mount Wuyi – Världskultur- och naturarv Mount Wuyi ligger i norra Fujian-provinsen, känt för “blått vatten och Danxia landform”, “toppar sydöstra Kina med extraordinära och vackra toppar” och “vaggan av mästare Zhu Xis neokonfucianism”. Det är en av de första nationella viktiga natursköna platserna och nationalparkerna i Kina.

Fujian Tulou – Världskulturarv
Det kollektiva residenset i Fujian är ett unikt folkhus i världen, som lyfter fram den traditionella familjekulturen i det antika Kina, nämligen “att leva med klanen i harmoni”.

Kulangsu (Gulangyu) Island – Världskulturarv Gulangyu Island, Xiamen har krönts som “trädgården vid havet”, “världsarkitektonisk expo” och “pianoön”. Vädret där är vår året runt, och fåglar kvittrar och blommor ger sin doft överallt. Olika kulturer samlas vid den ljusa “pärlan i havet”.

Quanzhou: Världens emporium i Song-Yuan Kina – Världskulturarvet Quanzhou ståtar med att vara världskulturarv och Kinas världsmarina handelscentrum under Song- och Yuan-dynastierna, när det en gång var världens största hamn, handelscentrum i den östra änden av det välmående asiatiska marina handelsnätverket mellan 10- och 1300-talen, och ett enastående skyltfönster för Kinas utländska ekonomiska och kulturella utbyten.

Fujian har en lång historia och rik kultur. Den antika Minyue-kulturen, den rika centralplatå-kulturen och den öppna marina kulturen integreras och utvecklas här, vilket genererat den diversifierade och distinkta regionala kulturen under historiens gång. Fujian, en stor provins för immateriellt kulturarv, har totalt 8 projekt inkluderade i Unescos listor över immateriellt kulturarv. Det är den enda provinsen i Kina som har fått en plats i alla tre serierna av internationellt immateriellt kulturarv hittills. Den har 145 nationella representativa projekt för immateriellt kulturarv och 143 representativa arvtagare av det nationella immateriella kulturarvet.

Fujian har fem världsarv: “Wuyi Mountain”, “Fujian Tulou”, “China Danxia” (landform) i Taining”, “Kulangsu, a Historic International Settlement” och “Quanzhou, Emporium of the World in Song-Yuan China” fyra nationella historiska och kulturella städer: Fuzhou, Quanzhou, Zhangzhou och Changting, fyra kinesiska historiska och kulturella block, mer än 1 000 nationella och provinsiella nyckelkulturella relikenheter under statligt eller provinsiellt skydd.

Fujian, oolongteets hemstad, är en viktig ursprungsplats för kinesisk tekultur och är ett teproducerande område med en historia på mer än 1 600 år. Provinsen producerar olika typer av te, såsom oolongte, svart te, vitt te och grönt te. De världsberömda varianterna inkluderar Wuyi Dahongpao Tea, Anxi Tieguanyin Tea, Tanyang Gongfu Tea, Tongmuguan svart te, Fuding vitt te och Fuzhou jasmine te.

Särskilt tack till Fujian Provincial Department of Culture and Tourism för att ha tillhandahållit de vckra bilderna! Fujian, A Refreshing Place and A Blessed Land resplan videovisning och vackra Fujian Photo Exhibition kommer att pågå till 31 oktober.

 


Facebook: China Cultural Center in Stockholm

https://www.facebook.com/China-Cultural-Center-in-Stockholm-110983273921638

Instagram: chinaculturalcenterinstockholm

https://www.instagram.com/chinaculturalcenterinstockholm/

Youtube: China Cultural Center in Stockholm

https://www.youtube.com/channel/UCYqOYwuQtyTHC-iMNdfExsw

Tik Tok: cccinstockholm

@cccinstockholm

地址/Address:

Västra Trädgårdsgatan 2, Stockholm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *