Den 24 september höll ambassadör Cui Aimin och madam Li Lihong en högtidlig nationaldagsmottagning i Konserthuset i Stockholm för att fira 74-årsdagen av grundandet av Folkrepubliken Kina. Mer än 700 personer inklusive gäster från Sveriges regering samt sektorer inom industri och handel, utbildning, vetenskap, kultur och andra kretsar, inklusive diplomatiska sändebud från olika länder i Sverige, utlandskineser som befinner sig i Sverige, kinesiska gäststudenter resp. representanter från kinesiska föreningar deltog i evenemanget.

I Stockholm på hösten blåser den gyllene brisen svalt och landskapet är behagligt. Ambassadör Cui Aimin och madam Li Lihong välkomnade varmt gäster från alla samhällsskikt. Konsertsalen var dekorerad med lyktor och färgglada lampor och fylldes av en högtidlig, vänlig, varm och festlig stämning. Ambassadör Cui Aimin framförde ett tal vid mottagningen. Folksångs- och dansföreställningen “Ode to the Grassland” som samarrangerades av China Cultural Center in Stockholm och Institutionen för kultur och turism i den autonoma regionen Inre Mongoliet, och musik-och dansframträdande av Inner Mongolia Art Theatre blev inbjudna till mottagningen.

Ambassadör Cui Aimin framförde ett tal vid mottagningen. Skådespelarna hade på sig mongoliska kostymer, höll mongoliska musikinstrument och Hada i sina händer, med glada leenden på läpparna hyllade de sitt moderlands 74-årsdag under folksångs- och dansföreställningen. De melodiösa sångerna sjöng om de vidsträckta gräsmarkerna och de galopperande hästarna, de graciösa danserna återspeglade herdarnas lyckliga liv och den spännande akrobatiken framförde människors sublima lovprisning av livet, publiken applåderade och var jublande glada. Utsökta nummer såsom folksången ”Svart Häst”, duetten “Mötet i Obo”, trion “Vildgås”, gruppdansen “Te-tillverkning “, akrobatiknumret “Double Skills” eller Tobshors-spel och sång i “Hero Jianggar” och Humeiinstrumentet i “Auspicious Ode” spände över olika former av konstnärliga uttryck. Det visar till fullo den mongoliska folkgruppens särdrag och uttrycker det kinesiska folkets strävan efter ett bättre liv och sina djupa välsignelser för det stora moderlandet. I slutet av föreställningen tog ambassadör Cui Aimin och madam Li Lihong ett gruppfoto tillsammans med representanter av gästerna och alla skådespelare.

Gästerna gratulerade Kina till dess 74:e nationaldag och uttryckte sin uppskattning för det underbara framträdandet. De talade även om Kinas utomordentliga bidrag till att främja världsfred och utveckling. Många är optimistiska inför Kinas ekonomiska utvecklingsutsikter, ser fram emot mer utbyte och samarbete med Kina och önskade relationen mellan Kina och Sverige att fortsätta att gå stadigt framåt.


booking:
booking@cccstockholm.org

Facebook: China Cultural Center in Stockholm
https://www.facebook.com/China-Cultural-Center-in-Stockholm-110983273921638

Instagram: chinaculturalcenterinstockholm
https://www.instagram.com/chinaculturalcenterinstockholm/

YouTube: China Cultural Center in Stockholm
https://www.youtube.com/channel/UCYqOYwuQtyTHC-iMNdfExsw

Tik Tok: cccinstockholm
https://www.tiktok.com/@cccinstockholm

Twitter: CCCinStockholm
https://twitter.com/CCCinStockholm

地址:
Västra Trädgårdsgatan 2, Stockholm